English a Day: van hobby tot ‘serious business’

In 2014 ontstond English a Day als een soort hobby naast mijn werk als docent Engels. Ik merkte dat mijn studenten veel dezelfde fouten maakten in het Engels en ik wilde deze fouten niet continu uitleggen. Wat was er nu mooier dan de uitleg in een leuk en leerzaam taaltooltje te verpakken, zodat de student niet keer op keer in de Engelse kuil zou vallen? Ik ben honderden van deze ‘pitfalls’ gaan verzamelen en voordat ik het wist, was de web app English a Day geboren!

Samenwerking met Amerikaanse taalcoach

Vanaf 2014 tot vandaag hebben duizenden mensen zich aangemeld voor deze gratis versie, maar de web app bijhouden en blijven vullen werd een hele klus voor mij alleen. Toen stelde ik mezelf de vraag: stoppen? Of uitbreiden en professioneler worden? Een versie 2.0? Eigenlijk was het geen keuze. In 2016 bezocht ik een vriend van een vriend in de Amerikaanse staat Michigan met in mijn achterhoofd de wens om samenwerking te vinden. Het klikte meteen met Alan Headbloom. Alan en ik doen hetzelfde werk; we geven les aan immigranten en dat doen we vaak 1-op-1, al dan niet op de werkvloer of via Skype. Alan viel als een blok voor English a Day en wilde graag samenwerken. Inmiddels is hij Chief Database en hebben we ook interculturele kwesties in onze vragen opgenomen, naast vragen die grammatica, spelling, uitspraak en leesbegrip testen. Ons huzarenstukje is de Knowledge Base, een kennisbank die interactief is en waar de gebruiker van de app heel veel extra informatie over het Engels kan vinden. En als het er niet staat, dan kan de gebruiker ons een vraag stellen die we persoonlijk beantwoorden. Of we maken een extra vraag over die vraag voor de database!

Zuid-Afrikaanse hulp

Maar we waren er nog niet… Want wat heb je aan een product dat niemand kent? Wie zou English a Day wereldwijd kunnen promoten? Terwijl Alan en ik nog zoekende waren, werd de ideale marketeer ons in de schoot geworden; Nadia Du Plooy meldde zich vorig jaar augustus bij mij om Nederlands te leren. Ze woonde nog maar net in Culemborg, kwam uit Zuid-Afrika en zocht werk. Ik heb haar meteen ingelijfd voor de promotie. En haar Nederlands? Dat spreekt ze nu bijna vloeiend. Want we hebben heel wat overlegd samen, in het Engels en ook in het Afrikaans-Nederlands: Ons het baie veel gespreek en gelach saam!

Goed EaD-team!

Tenslotte, last but not least, mag ik één persoon nooit vergeten: onze hardwerkende en alleskunner Stephan Bouman. Hij is sinds eeuwen ‘mijn’ programmeur, filmer, fotograaf, ontwikkelaar en ontwerper. Saillant detail: Stephan is ooit mijn student geweest op de ICT Academie! Zonder Stephan geen app, geen appels, geen niks. Kortom, mijn hobby was dus wat uit de hand gelopen en is begin dit jaar volwassen geworden. Op 6 februari jl. heeft het EaD-team versie 2.0 gelanceerd en ik kan alleen maar zeggen: ik ben supertrots en blij met wat we samen hebben bereikt!

Nieuwsgierig? Ontmoet Rupsje Nooitgenoeg “Miller the Caterpillar”, neem een kijkje en een hapje van onze appels op www.englishaday.com

Eet smakelijk!

Sandra

Dit is hoe Alan in zijn Nieuwsbrief van zijn TV-show Feel Like You Belong English a Day heeft gepromoot de afgelopen maanden:

Alan is thrilled to announce the launch of the new and improved version of English a Day. Learners of English as a second language have a robust new learning tool at their disposal. Every day, 5 new test questions show up in your in-box. Take the quiz and immediately see your score! The tool gives explanations for the questions you got wrong, with dozens of detailed explanations in the EaD special Knowledge Base. Alan and his colleague Sandra are so sure you’ll love EaD, they’ll give you a 14-day free trial. If you love it, you can sign up for a year’s subscription for just 5¢ a day. That’s just a penny a question!

What are you waiting for? English a Day keeps the teacher away!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

Wilt je ook op de hoogte blijven van Taaltutor? Meld je nu aan voor de nieuwbrief

© Caro Grafico. All rights reserved.