Skip to main content

Voor bedrijven en organisaties

Samen Nederlands spreken

Wil je als werkgever van expats en arbeidsmigranten dat iedereen zich thuisvoelt, op de werkvloer en in het leven naast het werk? Of wil jij als buitenlandse werknemer je Nederlandse collega’s beter begrijpen en niet altijd in het Engels hoeven communiceren? Wij bieden maatwerk voor iedereen in functies in de IT, management, zorg, medische sector, sales, onregelmatige diensten, industrie en onderwijs. 

Beste collega, spreek Nederlands met me!


Online privélessen

Taaltutor is gespecialiseerd in een-op-een lessen. We hebben door de jaren heen gezien hoe effectief en flexibel deze manier van een taal leren is. Online is het soms zelfs effectiever dan offline, omdat online meerwaarde kan bieden vanwege de vele digitale tools die we inzetten. We gebruiken een digitaal videoplatform (Skype, Google Meet en Zoom), planningssysteem, samenwerkingssoftware, prikborden, app-tools als Whatsapp en Signal en vele (gratis) taal apps die helpen om je Nederlandse taal beter onder de knie te krijgen. Als tutors zijn we de centrale spil van het leerproces, de coach en de digitale kenner voor onze cursisten. We helpen elke cursist met het navigeren door het Nederlands.

Tot slot zijn onze taaltutors professionele taaldocenten met Nederlands als moedertaal. Alle taaltutors spreken naast het Nederlands vaak een of meer vreemde talen die zij als instructietaal inzetten.

Groepstrainingen

Wil je via interactie met andere collega’s de taal leren, overweeg dan onze online lessen in kleine groepen (maximaal vier cursisten). Op deze manier krijg je ‘best of both worlds’: persoonlijke én interactieve taaltraining.

Zodra je je als een groep collega’s met hetzelfde startniveau bij ons meldt, bespreken we hoe we jullie training kunnen geven. Wat de behoeftes zijn, welke leerdoelen jullie hebben, hoe snel je het doel wilt bereiken en in welke vorm je de training wilt gieten. Misschien is samen lunchen in het Nederlands al voldoende, maar wellicht wil je door het Nederlands een hechter team bouwen. Want het spreken van dezelfde taal werkt verbindend.

Workshops en trainingen op maat

Heb je als organisatie behoefte aan een specifieke workshop of training? Wij denken graag mee. Thematische workshops hebben we voor zowel NT1 als NT2 verzorgd in branches als de IT, zorg en welzijn en het onderwijs. Ook bieden we intensieve trajecten Nederlands aan aan internationale medici, zorgverleners en onderwijzers die direct aan de slag moeten kunnen en waarbij de taal als eerste moet worden beheerst. Dat kan in de vorm van privé- of groepslessen waarbij conversatie leidend is.

Nieuwsbrief

Wilt je ook op de hoogte blijven van Taaltutor? Meld je nu aan voor de nieuwbrief

© Caro Grafico. All rights reserved.