Skip to main content

Taaltutor’s taalactiviteiten

Online en offline ontmoeten, leren en netwerken

Sinds begin 2020 organiseren wij verschillende taalactiviteiten, online en offline. In de stad waar Sandra woont, Culemborg, zijn talencafés en wandelingen en online organiseert Sandra groepsworkshops voor werkende cursisten en taaldocenten. Doel: op een informele manier kennis delen op het gebied van taal.


Het gezelligste Talencafé van Culemborg

Samen met Maria van Vlerken, docente Engels, is Sandra Wormgoor net voor de coronapandemie in januari 2020 het Talencafé Culemborg gestart. Het was al snel een ontmoetingsplaats voor expats, arbeidsmigranten en Culemborgers. Vanaf 2021 vinden de cafés plaats in de foyer van theater de Fransche School. Sandra en Maria hopen met dit initiatief op veel ontmoetingen via allerlei talen (van Nederlands, Engels, Frans, Spaans tot Russisch, Fries, Turks en Zweeds en alles wat daar tussen zit) tussen lokale en internationale bezoekers. 

Hier vind je meer informatie over data, tijdstip en locatie van de Talencafés. Of stuur Sandra en Maria een bericht via dit mailadres. Ook kan je lid worden van de Signal groepsapp. Dan ontvang je de laatste actuele info!  


Online taalcafé “Vertel es” (A2/B1)

Een keer per week, op maandagochtend van 11 tot 12:30, kun je meedoen met een gratis online taalcafé met Sandra, onder de naam Vertel es. Lees hier meer over dit unieke initiatief van Els Streefkerk.

Dit taalcafé is bedoeld voor nieuwe Nederlanders die meer willen spreken en minimaal taalniveau: A2/B1 hebben.

Zin om een keer mee te doen? Stuur je motivatiemail naar Sandra of bel haar op 06-15 50 50 70 om je aan te melden. De taalcafés gaan via Zoom en de communicatie via een app-groep. 

Elke week is er een thema waarover we gaan praten, meer vocabulaire opdoen, vragen stellen aan elkaar en verhalen met elkaar delen. 

Max. 10 deelnemers. 


Workshops voor taaldocenten

Sinds 2019 ondersteunt Sandra, samen met e-learning expert Mary van den IJssel, taaldocenten via trainingen bij hun online lessen. Samen hebben we in 2020 ook een praktische gids geschreven “Grenzeloos lesgeven” met antwoorden op verschillende vragen over taalles geven op afstand. Heb je behoefte aan maatwerk bij het online taalles geven, leg je vraag aan ons voor en wij denken met je mee over de invulling en de vorm. We zijn een vraagbaak (helpdesk), geven advies en training.

Inhoud van de workshops:

 • assistentie bij:
  • start-klaar maken van je eerste online taalles;
  • optimaal instellen van hardware en softwarefuncties en het praktische gebruiken van tools voor een online taalles.
 • een demonstratie van:
  • handige softwarefuncties en tools voor online taallessen;
  • valkuilen en verbeterpunten voor online taallessen.
 • adviesrapport na het observeren van één van je online taallessen (van max. 45 minuten) met observaties, verbetersuggesties en tips;
 • trainingen, online/offline/blended, zoals een workshop over online didactiek voor kleine groepen en een-op-een taallessen.

Offerte

Stuur je vraag zo uitgebreid mogelijk naar ons toe, dan nemen we contact met je op. We bespreken dan of we iets voor je kunnen betekenen, hoe we dit kunnen invullen en sturen je een voorstel in een offerte toe.

Nieuwsbrief

Wilt je ook op de hoogte blijven van Taaltutor? Meld je nu aan voor de nieuwbrief

© Caro Grafico. All rights reserved.