Skip to main content

Onze aanpak

Effectieve les via ‘flipping the classroom’

In een 1-op-1 les of 1-op-2 les krijg je alle aandacht van je tutor. Maar aandacht alleen is niet een garantie voor een effectievere les. Onze aanpak is gericht op het omdraaien van de activiteiten van een cursist, het zogenaamde “flipping the classroom” model. Thuis bereid je je voor op je les door zelfstandig de passieve instructie en vaardigheden tot je te nemen, zoals het maken van (online) oefeningen en het bekijken van podcasts, video’s en filmpjes. In de les heb je dan veel tijd voor spreken, Q&A, verdieping en reflectie.

Sandra geeft vaak staand online les.

Lesstof thuis voorbereiden, in de les actief herhalen en toepassen


Stap 1: Oriëntatie op de lesstof

Als cursist oriënteer je je vóór de les op de lesstof. Je leest de les, bekijkt bijbehorende foto’s of video, maakt online oefeningen en mailt ten slotte je huiswerk naar je tutor. Deze geeft schriftelijk feedback en je bent dan optimaal voorbereid op je les. 


Stap 2: Actief oefenen, feedback en reflectie in de les

De online (en ook offline) les start vaak met een kort moment van vraag en antwoord (Q&A). Daarna oefen je met de tutor je lesstof op een interactieve, herhalende en speelse manier, zodat je nieuwe woorden en grammatica direct toepast. Tijdens de les geeft de tutor feedback en aan het eind reflecteer je op wat er goed ging en wat je kunt verbeteren. 


Stap 3: Lesstof actief herhalen in de praktijk

Als cursist breng je nu het geleerde in de praktijk en zet je de stap naar buiten. Je voert taalopdrachten uit met familie, vrienden, buren of collega’s. Dit is een hele belangrijke stap om zelf te ervaren wat het is om zonder tutor Nederlands te spreken. In de les reflecteer je met je tutor op deze buitenschoolse activiteiten.


Stap 4: Informele en formele toetsing

Deze laatste stap zet je op een moment dat je zelf wilt weten waar je staat met het Nederlands. Je eigen of een andere tutor kan informele testjes afnemen of je schrijft je in voor een officiële toets. 

Nieuwsbrief

Wilt je ook op de hoogte blijven van Taaltutor? Meld je nu aan voor de nieuwbrief

© Caro Grafico. All rights reserved.