Skip to main content

Wegens succes herhaald

Voor de tweede keer dit jaar biedt Taaltutor een basistraining aan voor taaldocenten. Wil je online taalles geven of doe je dit al en ben je op zoek naar meer kennis en praktische tips? Dan is deze training iets voor jou!

Ervaring sinds 2006

Online één-op-één of één-op-twee lesgeven van een taal is al geruime tijd mogelijk, maar is nog niet gebruikelijk. Er komt veel kijken bij een ‘live’ online les. Om het professioneel aan te pakken, heb je meer nodig dan alleen een internetverbinding en een online programma zoals Skype. Wij hebben sinds 2006 ervaring opgedaan met e-classes op het mbo en sinds 2013 met meer dan 120 Nederlandse en buitenlandse cursisten die Engels of NT2 via Skype hebben geleerd. Onze kennis en ervaring willen we graag met je delen in deze praktische training.

Interactieve ‘blended’ training

Onze training bestaat uit een combinatie van online leren, een workshop op locatie en feedback op een online les; ‘blended learning’ genoemd. We richten ons op de volgende thema’s:

 • Techniek (we werken met Skype)
 • Klant en didactiek

Na afloop van deze basistraining weet je hoe je effectief en prettig online les kunt geven met de juiste techniek en didactiek en heb je meer kennis van verschillende type cursisten.

Online voorbereiding (incl. helpdesk)

Je start online met de theorie: je neemt zelfstandig instructie door en installeert de juiste techniek. Via een ‘helpdesk-moment’ ondersteunen we je daarbij. Online lesgeven kan alleen optimaal verlopen als je de juiste techniek (stabiele internetverbinding, hardware en software) gebruikt waarbij je de didactiek afstemt op niet alleen de kenmerken en leerbehoeften van de individuele klant, maar ook op de benodigde techniek.

Workshop

Na een optimale voorbereiding ben je klaar voor de praktische workshop op locatie. Tijdens deze workshop is er veel ruimte voor het stellen van vragen en het uitwisselen van praktijkervaringen. Je past je verworven kennis van techniek, klant en didactiek uitgebreid toe in rollenspellen.

Online eindopdracht

Na de workshop bereid je zelfstandig een online les via Skype voor. Deze observeren wij en sluiten we af met onze feedback aan jou.

Kosten

De kosten zijn €450 (excl. 21% btw). Inbegrepen in de prijs: (online) materiaal, koffie, thee, lunch en versnaperingen. Na afloop ontvang je een certificaat indien je alle onderdelen hebt gevolgd.

Kleine groep

We werken in een kleine groep van minimaal 4 cursisten en maximaal 6. Wees er snel bij, want vol is vol!

Trainers

 • Sandra Wormgoor, taaltutor Engels en NT2, eigenaar Taaltutor
 • Mary van den IJssel, oud-taaldocent NT2, Training & Development specialist

Data en locatie

 • Online voorbereiding: 7 tot 25 oktober 2019
 • Online helpdesk: vrijdag 18 oktober 2019
 • Workshop in Culemborg: vrijdag 25 oktober 2019 van 10-17 uur
 • Online eindopdracht: in overleg tussen 1 en 29 november 2019
 • Online voorbereiding: 7 tot 25 oktober 2019
 • Online helpdesk: vrijdag 18 oktober 2019
 • Workshop in Culemborg: vrijdag 25 oktober 2019 van 10-17 uur
 • Online eindopdracht: in overleg tussen 1 en 29 november 2019

De workshop vindt plaats aan de Hendrik Marsmanweg 16, 4103 WS, Culemborg.
De trainingsruimte ligt op 6 minuten lopen van station Culemborg. Er is voldoende parkeergelegenheid (gratis).

maatwerk, online, taaldocenten, training

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

Wilt je ook op de hoogte blijven van Taaltutor? Meld je nu aan voor de nieuwbrief

© Caro Grafico. All rights reserved.