Taaltutor is nu officieel een taalinstituut

Op 8 juni was het tijd voor taart! Op die datum is Taaltutor officieel geaccrediteerd als instituut door het CRKBO. Deze afkorting staat voor Centraal Register Verkort Beroepsonderwijs. Taaltutor staat nu geregistreerd in het Register van Instellingen, wat zoveel inhoudt dat we een onderwijsinstelling zijn die voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs.

Wat betekent dit keurmerk nu eigenlijk in de praktijk? We hebben verschillende van onze NT2-cursussen uitgebreid op onze website uiteengezet, ons administratie- les-, en planningsysteem volledig geautomatiseerd (dit was al 1,5 jaar het geval) en we hebben de toetsingprocedures volledig in kaart gebracht en aangescherpt. Naast deze inhoudelijke, logistieke en procedurele voordelen levert deze accreditatie ook financiële voordelen op voor onze klanten; normaliter betalen zij voor cursussen die beroeps- en/of functiegericht zijn een tarief waarbij de btw ook wordt berekend. Nu hoeft dat niet meer. Taalcursussen met een algemeen vormend karakter waren overigens altijd al bij wet vrijgesteld van btw, maar nu kunnen we ook de klanten die Engels of NT2-cursussen voor professionele ontwikkeling volgen btw-vrije tarieven aanbieden.

Met name voor onze klanten in de non-profit sector, zoals het onderwijs en de zorg, is onze nieuwe status aantrekkelijk. Zij rekenen zelf evenmin btw, waardoor onze taalcursussen voordelig zijn.  Daarnaast kunnen onze particuliere cursisten die voor hun werk Engels of NT2 willen leren ook deelnemen onder deze voordeliger btw-vrijgestelde tarieven.

Kortom, het was “party time” voor mij op 8 juni 2018!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

Wilt je ook op de hoogte blijven van Taaltutor? Meld je nu aan voor de nieuwbrief

© Caro Grafico. All rights reserved.