Skip to main content

Taaltesten


Heb je altijd al je Nederlandse taalniveau willen weten? Wij kunnen je testen aanbieden die je niveau toetsen. Deze testen zijn geschikt voor het vaststellen van je:

  • startniveau -> intake
  • voortgangsniveau
  • eindniveau

Intake en advies

Wil je als particulier of organisatie weten wat je huidige taalniveau is? Wij bieden een uitgebreide intake van alle taalvaardigheden aan en geven op basis van de resultaten een advies voor een vervolgstudie. Lees hier meer over beide onderdelen. 

Testen

Taaltutor kan de taalvaardigheden Schrijven, Lezen, Luisteren en Spreken / Gesprek voeren apart testen. Dit doen we o.a. met toetsen van Bureau ICE. Deze TOA-toetsen zijn gecertificeerd door de Inspectie van Onderwijs. We nemen de toetsen zowel offline als online af. 

CEF-niveaus voor NT2

In Europa gebruiken werkgevers, werknemers, HR-afdelingen, sollicitanten, studenten en natuurlijk ook vreemde taaldocenten en hun cursisten de z.g. CEF-niveaus, Common European Framework levels. Ze zijn opgedeeld in zes type gebruikers: basisgebruikers (A1 en A2), onafhankelijke gebruikers (B1 en B2) en vaardige gebruikers (C1 en C2). Lees hier meer over wat de niveaus inhouden en welke CEF-toetsen wij aanbieden. 

Meijerink-niveaus voor NT1

In Nederland gebruiken we naast CEF ook de Meijerink-codes. Deze geven vier taalniveaus weer van moedertaalgebruikers, ook wel NT1-gebruikers genoemd. NT1 staat voor: Nederlands als eerste taal. Deze niveaus zijn: 1 F, 2F, 3F en 4F. Lees hier meer over wat de niveaus inhouden en welke toetsen wij hanteren. 

Nieuwsbrief

Wilt je ook op de hoogte blijven van Taaltutor? Meld je nu aan voor de nieuwbrief

© Caro Grafico. All rights reserved.