Skip to main content

Over Taaltutor

Persoonlijk, flexibel, effectief en duurzaam

Online de Nederlandse taal leren is een uitkomst. Dat weten de tutors van Taaltutor al sinds 2013. Zeker als de les in een kleine groep of één-op-één plaatsvindt, zijn er vele voordelen: persoonlijke aandacht, flexibele lestijden en leslocatie, focus op conversatie, geen stress door afwezigheid van reistijd, geen reiskosten en bovendien wordt het milieu niet belast.

Een solide basis waar je jarenlang plezier van hebt


Hoe is Taaltutor ontstaan?

Mijn naam is Sandra Wormgoor en ik ben de oprichter van Taaltutor. Nadat ik van 1999 tot 2010 ervaring had opgedaan als taaldocent Engels en Nederlands als tweede taal (NT2) in het middelbaar beroepsonderwijs besloot ik om in 2010 als een onafhankelijke taaldocent aan de slag te gaan. Ik wilde met Taaltutor persoonlijker les geven, op locatie en online. Dat doe ik tot op de dag van vandaag met heel veel inzet en plezier!

Van het mbo naar de eerste online klant

Tot 2015 gaf ik taallessen op beroepsopleidingen en in het bedrijfsleven. Al in 2013 ontving ik mijn eerste aanvraag van een Belgische vrouw die Engels wilde oefenen. Online graag, zo was haar vraag. Zo gezegd, zo gedaan. Sindsdien heb ik via Skype vele cursisten in buiten- en binnenland Engels en NT2 geleerd. Sinds 2012 geef ik vooral taallessen NT2 en Engels op locatie en online aan. Op maat, één-op-één of in kleine groepen. Online doen we dit via Skype. De cursisten hebben een zeer diverse achtergrond, nationaliteit, leeftijd (16+) of professie, met functies in de techniek, ICT, zorg, (para-)medische zorg, management of administratie.

Persoonlijk en vertrouwd

Ik ben in 1995 afgestudeerd als Amerikanist en doctorandus in de Algemene Letteren aan de Universiteit Utrecht. Hierna heb ik negen jaar gewerkt als hrm’er in het bedrijfsleven en maakte ik kennis met het onderwijs via een vrijwillige functie als taaldocent in het asielzoekerscentrum van Culemborg. Vanaf dat moment heb ik tien jaar gewerkt aan een ICT-Academie als docent Engels. In 2010 was het tijd om de horizon te verbreden en ben ik Taaltutor gestart. Een van de belangrijkste redenen om als zelfstandig taaldocent verder te gaan was en is mijn overtuiging dat veel mensen baat hebben bij een veilige en vertrouwde leeromgeving waarin iemand makkelijker in de doeltaal kan en durft te spreken. Die leeromgeving streef ik altijd na in mijn taallessen.

Onze diensten

Wij bieden maatwerk op het gebied van Nederlands als Tweede Taal (NT2):

  • online examentraining voor inburgeringsexamen en Staatsexamens;
  • online één-op-één les of één-op-twee;
  • in company taaltrainingen in een kleine groep;
  • training “Online taalles geven voor zelfstandige taaldocenten”.

Onze tarieven

Wij rekenen een marktconform tarief. Onze prijzen zijn inclusief voorbereiding, uitvoering en nazorg. Taaltutor is geregistreerd docent bij CRKBO.

Wil je meer weten over cursussen of tarieven? Of wil je een offerte aanvragen? Vul ons contactformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Onze taaltutors

Vanaf 2016 kwamen er zo veel aanvragen binnen, waardoor Sandra besloot om samen te gaan werken met andere zzp-taaldocenten. Langzaam ontstond een netwerk van onafhankelijke (internationale) taaldocenten met jarenlang werkervaring in zowel het taalonderwijs als het bedrijfsleven.Wil je zien wie dit zijn? Hier stellen de taaltutors zich aan je voor. 

Wat betekent het woord ’tutor’?

De naam Taaltutor heeft zijn oorsprong bij een collega van Sandra in het mbo. Michael Kreijns kwam in 2006 met een boekje aanzetten met de klinkende titel Tutoren. Dit woord was destijds nog niet ingeburgerd in onze taal. De twee talen die Taaltutor vanaf 2010 aanbood, waren Nederlands en Engels. Daarom bedacht ze een naam met een Nederlands woord ’taal’ en een Engels woord ’tutor’. Een tutor in Oxford betekent namelijk “een mentor die lesgeeft aan een kleine groep studenten”. Eén van de peilers waarop Taaltutor nog steeds drijft: kleinschalig onderwijs, met aandacht voor de cursist. 

Duurzaam taalonderwijs

Vanuit huis lesgeven, niet in een trein of auto hoeven stappen, geen parkeerkosten, geen reistijd, in veel opzichten is online les volgen een zegen voor mens en milieu. Is het niet onpersoonlijk, is vaak de vraag die we voor de pandemie hoorden. Nee, niet als de groep heel klein is of als het privéles betreft. Gelukkig hebben veel mensen tijdens de pandemie ontdekt hoe fijn het kan zijn om online en live te communiceren met anderen. 

Naast het feit dat we kunnen kiezen zonder of met zeer beperkte reistijd les te geven (als het in eigen dorp of stad betreft) wordt de elektriciteit die we gebruiken tijdens de lessen bij enkele taaltutors op het dak opgewekt via zonnepanelen op het dak van hun huis. Zo is deze vorm van onderwijs zeer duurzaam en is onze ecologische voetafdruk met ons werk klein.  

Nieuwsbrief

Wilt je ook op de hoogte blijven van Taaltutor? Meld je nu aan voor de nieuwbrief

© Caro Grafico. All rights reserved.